onsdag 31 juli 2024

Återkommande kriser

Klimatkriser inget nytt

Få saker av det som kopplas till Sverige är känt runt om i världen. Nobelpriset, ABBA, Björn Borg, IKEA och Vikingarna hör till några brett kända kopplingar till Sverige. Nobelpriset och dess ceremonier marknadsför Sverige varje år. ABBA har ett välbesökt muséum på Djurgården vid Gröna Lund. IKEA har sina blågula varuhus, svenska produktnamn och lite ”svensk mat” runt om på jorden. Björn Borg tjänar fortfarande pengar på kalsonger. Vad hände med det kändaste, Vikingarna? Och var hade Vikingarna sin heligaste mötesplats? I Uppsala! 

Även om klimataktivisterna vill att vi ska resa mycket mindre är det långt ifrån det värsta vi människor kan göra mot jordens biologiska mångfald. Det värsta vi kan ställa till med är ett fullskaligt atomkrig. 

BBC har nedan gjort ett reportage om hur Vikingarna under den moderna Vikingatiden var rädda för en klimatkris. Vi pratar 900-talet med få människor på jorden och ingen olja som energikälla.

https://www.bbc.com/reel/video/p08676tt/the-ancient-viking-runestone-revealing-a-modern-fear

Länge har västvärldens makter, i olika former, styrt över jordens människor. Ofta hårt och skoningslöst. Nu tappar väst fort makt utanför egna territorium och drabbas själva av sin historiska metod att infiltrera lokalsamhällen på olika sätt. Den som inte tar BRICS+ och SCO på stort allvar gör ett stort misstag. Du som försöker förstå vad som händer och hur vår framtid utvecklas kan med fördel läsa nedan avtal nyligen tecknat mellan SCOs medlemsländer. Att Israels statligt styrda verksamheter återkommande utför tydliga dödliga attacker i andra länder är intressant. Ryssarna skrattar åt västvärldens ”dubbelmoral” och väst fortsätter att tappa mark. Det kanske är team Netanyahos övergripande politiska målsättning? De kanske positionerar om från USA till Kina….

https://eng.sectsco.org/20240709/1438929.html

https://dppa.un.org/en/shanghai-cooperation-organization

https://www.bbc.com/news/world-66525474

https://edition.cnn.com/world/live-news/hamas-political-leader-haniyeh-killed-iran-07-31-24/index.html

Och du, när vi ändå ”talar” om dåligt ledarskap kan jag informera om att vi inte har råd med tokiga ”gröna” drömmar. De investeringsmedel vi har måste satsas mycket klokare än de exempel Jönsson lyfter i nedan inlägg. Tror du VDn redan blivit rik? Tror du riskkapitalisterna i sammanhanget förlorar egna stora pengar om projekten spricker? Jag kan inte tänka mig att Vikingarna någonsin gjorde så dåliga affärer. Den ”gröna guldkalven” är lika korkad politik som havererad privatiseringsiver. Eller spårväg i Uppsala, också ett vansinnigt ”grönt” projekt. Jönssons avslutande exempel i nedan Youtubedel är enkeltvför den som inte är religiöst ”grön”. ”Klimatkrisen” görs ironiskt nog värre av ”gröna” politiker. Tysklands och Sveriges onödigt tidiga avveckling av kärnkraften var korkad. Region Uppsalas spårvägsprojekt blir också ett korkat ”miljöprojekt”.

https://youtu.be/WIgyc6cF3_A?si=wScg1m8RTFSq41SX

Det är politiskt tuffa tider, lokalt, regionalt och globalt. Håll i hatten! Vi som bor i Norden, oavsett bakgrund, får samla oss och utan våld återigen utveckla vårt näringsliv och stärka våra globala handelsförbindelser ✊. Särskilt i Asien, deras historiska makttid är återstartad. Istället för att bekämpa det är det klokare att balansera det. Många har kärnvapen idag. Även Israel, som olagligt byggt kärnvapenförmåga. 

P.S Du vet väl att jag är ”Viking” på riktigt? Hur många har fått den utmärkelsen? Finare ännen medalj av kungen. Om det kan du läsa i ”En stund på jorden”.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar